BADAR SDAR

BADAN AGAMA DAKWAH, AKHLAK DAN ROHANI SEKOLAH DATO' ABDUL RAZAK, SEREMBAN.

Kem Kepimpinan BADAR

Kem Kepimpinan BADAR SDAR bersama BADAR SMAP Labu dan BADAR SMKA Kuala Pilah di Dengkil, Selangor yang bertemakan Qun Sabbaqon

Pengisian Islamiah Pelajar Tingkatan 1

Program diantara pelajar tingkatan 1 2013, bersama AJK BADAR tingkatan 5 di dalam program Pengisian Islamiah.

Taubatlah

Kita sentiasa muda untuk melakukan dosa tetapi tidak pernah tua untuk bertaubat.

Demi Masa

Rasulullah SAW telah bersabda: “Dua jenis nikmat yang kebanyakan manusia menerima kerugian yang besar iaitu KESIHATAN dan WAKTU LAPANG” (H.R. Bukhari)

Wednesday, 6 March 2013

MISI 'SATU IMAM SATU TAKBIR & SATU SALAM'

MISI '1 IMAM, 1 TAKBIR & 1 SALAM'
7 Mac 2013- Misi '1 Imam, 1 Takbir & 1 Salam' merupakan cetusan idea Pengetua Cemerlang Sekolah Dato' Abdul Razak yang telah dikemukan pada tahun 2011. Pada tahun ini, sekali lagi Badan Agama Dakwah, Akhlak & Rohani Sekolah Dato' Abdul Razak ingin mencuba buat kali kedua, bagi menjayakan misi beliau. Misi ini merupakan satu misi dimana, Solat Fardhu Subuh & Maghrib akan dilakukan secara berjemaah oleh semua pelajar Sekolah Dato' Abdul Razak, dimulakan dengan 1 Takbir & diakhiri dengan 1 Salam. Misi ini berobjektif untuk mendidikan pelajar-pelajar untuk solat fardhu secara berjemaah di Masjid Al-Quds, Sekolah Dato' Abdul Razak. Misi ini juga berfokuskan pada satu hari iaitu pada Hari Isnin bagi solat Subuh & Hari Khamis bagi solat Maghrib.


Antara Kelebihan-kelebihan solat berjemaah ialah:


Kredit: http://helwani.ppiuniten.com
Semoga misi ini berjaya dilaksanakan dan diteruskan sehingga generasi yang seterusnya.