BADAR SDAR

BADAN AGAMA DAKWAH, AKHLAK DAN ROHANI SEKOLAH DATO' ABDUL RAZAK, SEREMBAN.

Kem Kepimpinan BADAR

Kem Kepimpinan BADAR SDAR bersama BADAR SMAP Labu dan BADAR SMKA Kuala Pilah di Dengkil, Selangor yang bertemakan Qun Sabbaqon

Pengisian Islamiah Pelajar Tingkatan 1

Program diantara pelajar tingkatan 1 2013, bersama AJK BADAR tingkatan 5 di dalam program Pengisian Islamiah.

Taubatlah

Kita sentiasa muda untuk melakukan dosa tetapi tidak pernah tua untuk bertaubat.

Demi Masa

Rasulullah SAW telah bersabda: “Dua jenis nikmat yang kebanyakan manusia menerima kerugian yang besar iaitu KESIHATAN dan WAKTU LAPANG” (H.R. Bukhari)

Wednesday, 11 July 2012

Nadwah Kepemimpinan Islam SBP Kali -32 2012

Peserta NKI daripada Sekolah Dato' Abdul Razak.

Pada 2 - 5 Julai 2012 Nadwah Kepemimpinan Islam (NKI) SBP ke -32 telah berlangsung dengan jayanya selama tiga hari berturu-turut. Program peringkat nasional ini telah diadakan di Sekolah Menengah Sains Sultan Iskandar (ISKANDAR), Mersing, Johor. Seramai lebih 300 orang peserta berkampung di ISKANDAR bagi menjayakan NKI Ke -32 dibawah tema ‘Akidah Kukuh, Kepemimpinan Teguh’.

Wakil BADAR dari SDAR, MOZAC, SASER & SAMURA.


Sekolah Dato’ Abdul Razak telah menghantar seramai 6 orang peserta iaitu Mohamad Hafiz B Mohamad Akbal, Ahmad Azam b Ayub, Mukhtar b Kamil Puat, Mohamad Nazmi B Mohamad Nasir, Muhammad Irfan B Ruzlan & Muhammad Hafidz B Romli. Ustazah Nor Hafizah Bt Omar juga turut menyertai sebagai fasilitator dan guru pengiring.
Pelbagai aktiviti telah diadakan sepanjang NKI ini seperti Tamrin Qiyadi, Rehlah Berfokus, Tazkirah Spontan, Forum Spontan di Masjid-Masjid, Pembentangan LDK & Riadah.
Barisan BADAR SDAR

NKI Ke- 32 telah melabuhkan tirainya, moga NKI ini mampu melahirkan barisan kepemimpinan Islam contoh pada masa akan datang.