BADAR SDAR

BADAN AGAMA DAKWAH, AKHLAK DAN ROHANI SEKOLAH DATO' ABDUL RAZAK, SEREMBAN.

Kem Kepimpinan BADAR

Kem Kepimpinan BADAR SDAR bersama BADAR SMAP Labu dan BADAR SMKA Kuala Pilah di Dengkil, Selangor yang bertemakan Qun Sabbaqon

Pengisian Islamiah Pelajar Tingkatan 1

Program diantara pelajar tingkatan 1 2013, bersama AJK BADAR tingkatan 5 di dalam program Pengisian Islamiah.

Taubatlah

Kita sentiasa muda untuk melakukan dosa tetapi tidak pernah tua untuk bertaubat.

Demi Masa

Rasulullah SAW telah bersabda: “Dua jenis nikmat yang kebanyakan manusia menerima kerugian yang besar iaitu KESIHATAN dan WAKTU LAPANG” (H.R. Bukhari)

Thursday 24 November 2011

Ahlan Wa Sahlan Wa Marhaban Bikum.

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamuailkum..
Bersyukur ke hadrat Allah S.W.T kerana laman blog BADARSDAR berjaya disiapkan untuk tatapan umum pembaca sekalian. Ini adalah merupakan satu wadah ataupun marhalah Badan Agama sekolah kami untuk melebarkan caruman dakwah serta berkongsi idea dengan pembaca yang dirahmati Allah sekalian.

BLOG BADAR SDAR

Blog yang direka oleh pihak Badan Agama SDAR ini adalah untuk menyiarkan aktiviti-aktiviti yang dijalankan setiap tahun. Dengan beberapa sisipan gambar aktiviti, artikel serta pemikiran pemimpin BADARSDAR dapat menjadikan blog ini sebagai cara perkongsian ilmu dan pemikiran.
Terima kasih diucapkan kepada Tuan Pengetua Cemerlang Sekolah Dato’ Abdul Razak, Tn.Hj. Zakaria B. Md. Zin kerana menyokong pembuatan blog ini serta guru-guru BADAR yang telah sama-sama berusaha untuk menghidupkan kesyumulan Islam di bumi Sekolah Dato. Abdul Razak. Juga kepada penggerak-penggerak BADAR sekalian, dapat menyuntik semangat bersatu padu dalam harakah dan perjuangan mengembalikan benih-benih kemegahan Islam..