BADAR SDAR

BADAN AGAMA DAKWAH, AKHLAK DAN ROHANI SEKOLAH DATO' ABDUL RAZAK, SEREMBAN.

Kem Kepimpinan BADAR

Kem Kepimpinan BADAR SDAR bersama BADAR SMAP Labu dan BADAR SMKA Kuala Pilah di Dengkil, Selangor yang bertemakan Qun Sabbaqon

Pengisian Islamiah Pelajar Tingkatan 1

Program diantara pelajar tingkatan 1 2013, bersama AJK BADAR tingkatan 5 di dalam program Pengisian Islamiah.

Taubatlah

Kita sentiasa muda untuk melakukan dosa tetapi tidak pernah tua untuk bertaubat.

Demi Masa

Rasulullah SAW telah bersabda: “Dua jenis nikmat yang kebanyakan manusia menerima kerugian yang besar iaitu KESIHATAN dan WAKTU LAPANG” (H.R. Bukhari)

Wednesday 27 February 2013

PENGISIAN ISLAMIAH PELAJAR TINGKATAN 1 BERSAMA BADAR TINGKATAN 5

Pelajar Tingkatan 1 2013
7 Februari 2013- Pelajar tingkatan 1 2013, Meranti 13'17 telah mengadakan satu program bersama-sama AJK Badar tingkatan 5. Objektif utama pengisian ini diadakan adalah untuk membuat sesi ta'aruf di antara pelajar-pelajar tingkatan 1 bersama AJK Badar tingkatan 5 dan sebagai pengisian rohani sebelum mereka pulang bercuti. Antara aktiviti yang dilakukan ialah sesi Ta'aruf.

AJK Badar Tingkatan 5
Selain itu, aktiviti Ice-Breaking & Permainan Virus juga turut dipermainkan untuk memupuk semangat bekerjasama diantara pelajar-pelajar tingkatan 1.


Pelajar Tingkatan 1 berusaha untuk memenangi permainan tersebut
 
Sejurus selepas itu, kami mengadakan sesi motivasi bagi pelajar-pelajar tingkatan 1, bagi mengingatkan mengenai pengorbanan keluarga terhadap mereka. Mereka juga diingatkan untuk membalas jasa mereka apabila mereka dewasa kelak. 
-Lujnah Kaderisasi